Τα Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα αποτελούν σήμερα “επιδημία” για την κοινωνία και η συνύπαρξη Αυτοάνοσου Ρευματικού Νοσήματος και κύησης παρουσιάζεται ολοένα και συχνότερα. Το Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργανώνει το Τμήμα Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων και Κύησης, ΜΗΤΕΡΑ διεξήχθη διαδικτυακά στην αίθουσα Ν.Λούρος, στο ΜΗΤΕΡΑ, την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021.

Η ενημέρωση ιατρών και ασθενών από επιστημονικούς εκπαιδευτές για την εφικτή - υπό ορισμένες προϋποθέσεις, τεκνοποίηση γυναικών και αντρών με Αυτοάνοσο Ρευματικό Νόσημα καθώς και η επίτευξη σωστής επικοινωνίας και συνεργασίας των εμπλεκόμενων ιατρικών ειδικοτήτων στο πεδίο της Αναπαραγωγής, η οποία είναι επιβεβλημένη βρέθηκαν στο επίκεντρο. Εκτενής αναφορά έγινε στην Υπογονιμότητα καθώς επηρεάζεται άμεσα από την Αυτονοσία, η οποία εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της Αναπαραγωγής.

Αναπόσπαστο κομμάτι της αποστολής του Ομίλου HHG αποτελεί η συνεχιζόμενη επιμόρφωση και η ανάπτυξη του πολυάριθμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Ομίλου που καθημερινά προσφέρει εξαιρετική φροντίδα σε κάθε ασθενή και προασπίζει το πολυτιμότερο αγαθό, την υγεία. Το HEAL Academy φιλοξενεί διαδικτυακές και συνεδριακές εκδηλώσεις, webinars, σεμινάρια, workshops σε συνδυασμό με πρακτική άσκηση, θεωρητική κατάρτιση και ενημέρωση παράλληλα με προσομοίωση, παρουσιάσεις καινοτόμων ιατρικών τεχνικών, αλλά και συνολικά να στεγάζει κάθε πρωτοποριακή εκπαιδευτική ή και πειραματική ιατρική πράξη σε πανελλήνιο και διεθνές κοινό.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
COURSE DIRECTOR
  • ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΕΛΕΝΗ
    Υπεύθυνη Τμήματος "Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων και Κύηση ΜΗΤΕΡΑ, Διευθύντρια Κλινικής Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων, Επιστημονικά Υπεύθυνη Ρευματολογικού Τμήματος Metropolitan General