Οι εξελίξεις μας δίνουν πλέον τη δυνατότητα ως Ομάδα Καρδιάς που αντιμετωπίζει συνεχώς ενδιαφέροντα και περίπλοκα περιστατικά Βαλβιδοπαθειών και Δομικών Καρδιοπαθειών να μοιραζόμαστε τα πιο ενδιαφέροντα μαζί σας με μία σειρά Διαδικτυακών Μηνιαίων Rounds. Συχνά είμαστε συνεπαρμένοι από το περιστατικό που μόλις αντιμετωπίσαμε αναγνωρίζοντας τη μεγάλη εκπαιδευτική σπουδαιότητά του, αλλά δυστυχώς ακόμη κι εμείς σύντομα το λησμονούμε μέσα στον κυκεώνα της καθημερινότητας και του επόμενου ενδιαφέροντος περιστατικού.

Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο και κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα θα ανοίγουμε μια διαδικτυακή αίθουσα για όλους σας ώστε να συνδεθείτε και για 90 λεπτά να παρουσιάσουμε το πιο ενδιαφέρον περιστατικό που αντιμετωπίσαμε τον προηγούμενο μήνα και να γίνει μια διαδραστική συζήτηση. Η παρουσίαση θα είναι αμιγώς κλινική και θα ακολουθεί τη σειρά που ακολουθήθηκε στην πράξη. Από το λεπτομερέστατο ιατρικό ιστορικό και φυσική εξέταση, την αντιμετώπιση που προηγήθηκε σε όλα τα στάδια της πορείας του ασθενή, στις απεικονιστικές και άλλες εξετάσεις, στη λήψη αποφάσεων και στο σχεδιασμό της επέμβασης, και τέλος στην εκτέλεση της επέμβασης βήμα-βήμα όπως εξελίχθηκε στην πραγματικότητα.

Κάθε φορά εκτός από την Ομάδα Καρδιάς του ΥΓΕΙΑ θα συμμετέχουν διαδραστικά προσκεκλημένοι Ειδήμονες, ενώ θα είναι δυνατή η υποβολή ερωτήσεων αλλά και η ζωντανή συμμετοχή οποιουδήποτε κατόπιν αιτήματός του την ώρα εκείνη.

Η θεματολογία θα ακολουθεί το πιο ενδιαφέρον περιστατικό του μήνα, από διαδερμικές βαλβίδες αορτικής (TAVI) που αναμένεται να είναι και η πλειοψηφία των περιστατικών, κλιπς μιτροειδούς, διαδερμικές βαλβίδες μιτροειδούς, τριγλώχινας και πνευμονικής, σύγκλειση παραβαλβιδικών διαφυγών, υβριδική αντιμετώπιση βαλβιδοπαθειών κ.ο.κ. Προς το τέλος της κάθε συνάντησης θα υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιάζεται και ένα περιστατικό με ερώτημα για τη βέλτιστη αντιμετώπισή του.

Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την εξοικείωση όλων μας με την virtual online επικοινωνία την εποχή της πανδημίας και ας μοιραστούμε τη γνώση και την εμπειρία μας εμβαθύνοντας περισσότερο στον ένα και μοναδικό ασθενή, όπως γίνεται άλλωστε στην καθημερινή μας κλινική πρακτική. Το Ετήσιο Συνέδριο των Διαδερμικών Βαλβίδων που διοργανώνουμε απο το 2012, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 12-13 Μαΐου 2023, στο Αμφιθέατρο Ν. Λούρος, στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, στην Αθήνα και θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο του που είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων σε αυτό το πεδίο της επεμβατικής Καρδιολογίας/Καρδιοχειρουργικής και η ενημέρωση, εκμάθηση και εκπαίδευση σε όλες τις νεότερες τεχνικές.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
COURSE DIRECTOR
  • Π.Βάρδας – Σ. Παττακός