Η Ομάδα Καρδιάς, που αντιμετωπίζει συνεχώς ενδιαφέροντα και περίπλοκα περιστατικά Βαλβιδοπαθειών και Δομικών Καρδιοπαθειών, μοιράζεται με το κοινό τα πιο ενδιαφέροντα από αυτά σε μία σειρά Διαδικτυακών Μηνιαίων Rounds. Ξεκινώντας από τον Ιανουάριο και κάθε τελευταία Παρασκευή του μήνα θα πραγματοποιείται μια διαδικτυακή αίθουσα, ώστε σε διάστημα 90 λεπτών να παρουσιαστεί το πιο ενδιαφέρον περιστατικό που αντιμετώπισε η Ομάδα τον προηγούμενο μήνα και να γίνει μια διαδραστική συζήτηση επ’ αυτού. Η παρουσίαση θα είναι αμιγώς κλινική και θα ακολουθεί τη σειρά που ακολουθήθηκε στην πράξη. Από το λεπτομερέστατο ιατρικό ιστορικό και φυσική εξέταση, την αντιμετώπιση που προηγήθηκε σε όλα τα στάδια της πορείας του ασθενή, στις απεικονιστικές και άλλες εξετάσεις, στη λήψη αποφάσεων και στο σχεδιασμό της επέμβασης, και τέλος στην εκτέλεση της επέμβασης βήμα-βήμα όπως εξελίχθηκε στην πραγματικότητα. Κάθε φορά εκτός από την Ομάδα Καρδιάς του ΥΓΕΙΑ θα συμμετέχουν διαδραστικά προσκεκλημένοι Ειδήμονες, ενώ θα είναι δυνατή η υποβολή ερωτήσεων, αλλά και η ζωντανή συμμετοχή οποιουδήποτε κατόπιν αιτήματός του.

Η θεματολογία θα ακολουθεί το πιο ενδιαφέρον περιστατικό του μήνα, από διαδερμικές βαλβίδες αορτικής (TAVI), που αναμένεται να είναι και η πλειοψηφία των περιστατικών, κλιπς μιτροειδούς, διαδερμικές βαλβίδες μιτροειδούς, τριγλώχινας και πνευμονικής, σύγκλειση παραβαλβιδικών διαφυγών, υβριδική αντιμετώπιση βαλβιδοπαθειών κ.ο.κ. Προς το τέλος της κάθε συνάντησης θα υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιάζεται και ένα περιστατικό με ερώτημα για τη βέλτιστη αντιμετώπισή του.

Τέλος, το Ετήσιο Συνέδριο των Διαδερμικών Βαλβίδων που διοργανώνει η Ομάδα από το 2012, θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 13-14 Μαΐου 2022, στο Αμφιθέατρο Ν. Λούρος, στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, στην Αθήνα και θα συνεχίσει να επιτελεί το έργο του που είναι η παρουσίαση των τελευταίων εξελίξεων σε αυτό το πεδίο της επεμβατικής Καρδιολογίας/Καρδιοχειρουργικής και η ενημέρωση, εκμάθηση και εκπαίδευση σε όλες τις νεότερες τεχνικές.

ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
COURSE DIRECTOR
  • Βάρδας Πάνος
    Καθηγητής Καρδιολογίας, Συντονιστής Τομέα Καρδιάς Νοσοκομείων Ομίλου Υγεία, Πρόεδρος στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (2012-2014) & Επισκέπτης καθηγητής, Imperial College, London, UK